de-ouderraad_logo

“We werken mee aan een toffe school voor onze kinderen.”

Kom bij de ouderraad! 

Ben je ouder van een of meerdere kinderen op Sint‐Gorik, nieuwsgierig naar het reilen en zeilen van de school, en een enthousiaste teamplayer? Heb je zin om actief mee te werken aan een toffe school? Kom dan bij de ouderraad!

Bezorg ons jouw gegevens via de leerkracht van je kind
of via mail naar ouderraad@sint-gorik.be

Werp een blik op onze activiteiten:

Fruit op school : elke woensdagvoormiddag

Elke woensdagvoormiddag hebben we oog voor lekkers. Dan krijgen onze kinderen op school een stuk fruit van de ouderraad.

We hebben daarvoor enkele enthousiaste schilmoekes die elke woensdagmorgen vroeg op school zijn om al dat fruit te schillen voor de kleuterklassen en de stukken fruit te verdelen over de fruitbakjes van de verschillende leerjaren.

oogvoorlekkers

Oog voor Lekkers 2017 - Kalender 2018 (enkel)

Oog Voor Lekkers is de naam van deze Vlaamse campagne. De mascottes Slurp & Slice moedigen onze kinderen aan om groenten, fruit en melk te eten en te drinken op school, maar ook thuis. Wil je meer weten: www.oogvoorlekkers.be.

 

Jaarmarkt : donderdag 26 oktober 2017

Schooljaar 2017-18 begint voor de ouderraad met de drankenstand op de jaarmarkt van Haaltert. Dit jaar gaat dit door op donderdag 26 oktober 2017.  We schenken die dag lekkere soep, frisse, warme en iets stevigere dranken. Met de opbrengst steunen we dit jaar Het Berrefonds, een vzw die ouders van overleden kindjes steunt.

Jaarmarkt 2017 - Steun de ouderraad

Waar staan we? De witte tent in de Stationsstraat, ter hoogte van huisnr. 44, rechtover de Leonidaswinkel!

In 2016 steunden we de Dertiende Ster, een vzw die Ethiopische straatkinderen helpt. We stortten 300 euro van onze jaarmarktopbrengst op hun rekening.

 

Taartenslag : zaterdag 18 november 2017

IMG_3660

Doordat het mosselfestijn verhuist naar eind januari 2018, verplaatsen wij onze taartenslag naar midden november 2017. Steun de activiteiten van onze kinderen op school en bestel  een taart bij de ouderraad.

Stip aan in jullie agenda: zaterdag 18 november 2017

De bestelkaarten worden eind oktober meegegeven aan jullie kind(eren). Bestellingen moeten ten laatste 10 november binnen zijn. De taarten worden vers in onze refter geleverd op zaterdag 18 november 2017. Ophalen kan tussen 9u en 11u.

Met de totaalopbrengst van de taartenslag sponsort de ouderraad de activiteiten van de kinderen op school, zoals de zweminstructeur voor de zwemlessen, fruit op school, de dag van de medewerker, enz.

Net zoals de voorgaande schooljaren dagen we de kinderen opnieuw uit om het meeste aantal taarten te verkopen. Wie wint, krijgt een cadeaubon van Dreamland. De klas die gezamenlijk de meeste taarten verkoopt, wordt getrakteerd op een lekker ontbijt in de klas!

winnende klas taartenverkoop het ontbijt

 

Onze tombola op het Mosselfestijn : 27-28 januari 2018

Het mosselfestijn gaat door op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2018. Naar goede gewoonte verkopen we dan lotjes voor onze tombola. De opbrengst van de tombola gaat integraal naar de activiteiten van de kinderen op school.

 

Zoete Zondag : 22 april 2018

ZZ2

Dit jaar gaan we helemaal zoet in het voorjaar. Doordat de taartenslag schuift naar november 2017. De exacte datum communiceren we later… maar droom alvast van lekkere taarten, smeuïge dessertjes, koffie en bubbels.

 

Wij geven bloed : als het Rode Kruis naar Haaltert komt…

bloedgeven

De ouderraad draagt graag een steentje bij aan het goede doel. Niet alleen met de jaarmarkt, maar ook doorheen het jaar. In 2017 gaven we al drie keer bloed aan het Rode Kruis.