de-ouderraad_logo

De ouderraad, een bezige bij! Zes keer per schooljaar komt de ouderraad samen met enkele leerkrachten en de directie om de activiteiten van de school te bespreken.

De ouders van de ouderraad brengen ieder schooljaar geld in het laatje om die activiteiten te sponsoren. Met het geld van de tombola tijdens het mosselfestijn, de jaarmarkt, de Zoete Zondag in november en de taartenslag in februari steunt de ouderraad o.a. de actie Tuttifrutti, de zweminstructeur, de aankoop van spel- en lesmateriaal, enz.

Naast het organiseren van activiteiten ten voordele van de leerlingen helpen de ouders de school tijdens het mosselfestijn, het schoolfeest, het oudercafé, en organiseert ze een infoavond over een educatief interessant onderwerp, zoals huiswerk, zakgeld of pesten.

Kortom, de ouderraad werkt mee
aan een toffe school voor onze kinderen!

 

Wil jij ook deel uitmaken van ons ouderteam?

Ben je ouder van een of meerdere kinderen op Sint-Gorikschool en ben je nog geen lid van onze ouderraad? Overweeg het dan snel, want door deel uit te maken van ons enthousiast team van ouders geraak je meteen meer betrokken in het schoolgebeuren. De ouderraad is de spreekbuis tussen ouders, leerkrachten en directie. Samen werken we aan een toffe school, vanuit het standpunt van de ouders.

Bezorg ons jouw gegevens via de leerkracht van je kind
of via mail naar ouderraad@sint-gorik.be

 

Tombola met mosselfestijn

Elk jaar organiseert de ouderraad de tombola tijdens het mosselfestijn. De opbrengst van de tombola gaat integraal naar de activiteiten van de kinderen op school. In 2017 bracht de tombola 1100 euro op!

 

Jaarmarkt

Breng de ouderraad een bezoekje tijdens de jaarmarkt van Haaltert die in oktober plaatsvindt. We schenken die dag lekkere soep, frisse, warme en iets stevigere dranken. Met de opbrengst steunen we ieder jaar een goed doel.

Waar staan we? De witte tent in de Stationsstraat, ter hoogte van huisnr. 44, rechtover de Leonidaswinkel!

In 2016 steunde de ouderraad de Dertiende Ster, een vzw die Ethiopische straatkinderen helpt. De opbrengst van 300 euro werd overgemaakt op hun rekening.

 

Zoete Zondag

ZZ2

In november nodigt de ouderraad alle ouders, grootouders, leerkrachten, directie, vrienden en familie uit voor een namiddagje genieten van zoet en lekkers.

Ook editie 2016 was een succes. In totaal kwamen 138 zoetliefhebbers naar school om een namiddagje gezellig bij te praten bij een tas koffie, een glas bubbels en wat lekkers.

 

Taartenslag

IMG_3660

Eind januari of begin februari organiseert de ouderraad haar jaarlijkse taartenslag. Ouders, grootouders, vrienden en familie kunnen dan zoet en lekkers bestellen en steunen zo het welzijn van onze kinderen op school.

Met de totaalopbrengst van de taartenslag sponsort de ouderraad de activiteiten van de kinderen op school, zoals de zweminstructeur voor de zwemlessen, fruit op school, de dag van de medewerker, enz.

Ieder jaar kunnen de kinderen en klassen onderling elkaar uitdagen. De kinderen die het meeste taarten verkopen worden in de bloemetjes gezet met een cadeaubon van Dreamland. De klas die gezamenlijk de meeste taarten verkoopt, wordt getrakteerd op een lekker ontbijt in de klas!

Op 28 januari 2017 verkochten we maar liefst 943 taarten en brachten 3785 euro in het laatje. Bedankt voor jullie enthousiasme en bijdrage!

winnende klas taartenverkoop

Ook dit jaar koppelden we er een wedstrijd aan voor de best verkopende klas en leerlingen. De winnende klas L4c van Juf Nele ging met het lekkere ontbijt aan de haal. Leerlingen Nina Bekker (P), Yara De Winter (1c), Raf Verhoeven (P Ekent) en Laura Goetvinck (6c) noteerden de meeste taarten op hun naam (resp. 29, 19, 19 en 18 taarten!). Zij kregen elk een cadeaubon van Dreamland. Proficiat! Koop er iets moois mee!

het ontbijt

 

Infoavond

17311788_10155057582287071_705817117_o

In het voorjaar organiseert de ouderraad een infoavond voor ouders, grootouders en andere geïnteresseerden over een interessant onderwerp, gerelateerd aan de opvoeding van onze kinderen.

 

Hoe pas je EHBO toe bij kinderen? Met die vraag in het achterhoofd organiseerde de ouderraad op woensdag 15 maart een infoavond. De presentatie en demonstratie werd gegeven door Michaël Dreesen, bezieler en oprichter van Child Care Academy, een organisatie die opleidingen en workshops met betrekking tot kinderzorg en EHBO aanbiedt.

 

Was je er ook bij? Dan weet je dat dit een zeer praktische en interessante avond was! Heb je het gemist? Surf dan naar www.child-care-academy.org.

 

Wij geven bloed

bloedgeven

De ouderraad draagt graag een steentje bij aan het goede doel. Niet alleen met de jaarmarkt, maar ook doorheen het jaar. In 2017 gaven ouders van de ouderraad voor de eerste keer samen bloed aan het Rode Kruis.

De volgende bloedgeefactie van het Rode Kruis in Haaltert staat gepland op dinsdag 13 juni. De ouderraad zal terug van de partij zijn. Niets belet jou om ook langs te komen: dus hopelijk tot dan!